Πέθανε ο Αλπαρσλάν Τουρκές Καραντουμάν

Πέθανε ο Αλπαρσλάν Τουρκές Καραντουμάν

3 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin
Πέθανε ο Αλπαρσλάν Τουρκές Καραντουμάν


Τα θλιβερά νέα ήρθε από τον Alparslan Turkesh Karaduman, έναν από τους καλλιτέχνες της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου, χορογράφο, παίκτη, ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα. Ο Κάραντουμαν αποχαιρέτησε τη ζωή.

Μετά τον θάνατο του Alparslan Turkesh Karaduman, η Γενική Διεύθυνση της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου ανακοίνωσε: «Ο Alparslan Turkesh Karaduman, ένας από τους καλλιτέχνες της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου, ένας από τους ιδρυτές του MDT, χορογράφος, χορευτής, ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, έχει αποβιώσει.” Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την υπομονή μας στην οικογένειά του, τους αγαπημένους του και την οικογένεια του DOB», ανακοίνωσε το μήνυμά του.

Η Ένωση Ηθοποιών είπε επίσης: “Ο πολύτιμος συνάδελφός μας Alparslan Turkeş Karaduman έφυγε από τη ζωή. Ευχόμαστε υπομονή σε όλους τους οικείους του, ιδιαίτερα στην οικογένειά του. Τα συλλυπητήρια μας”.

Με δήλωση στην επίσημη σελίδα των Κρατικών Θεάτρων στο Instagram, έγιναν οι εξής δηλώσεις: Συμμετείχε στη χορογραφία, τη σειρά και το πρόγραμμα κίνησης 35 περίπου παραστάσεων στη Γενική Διεύθυνση Κρατικών Θεάτρων. Πέθανε ο Αλπαρσλάν Τουρκές Καραντούμαν, ένας από τους καλλιτέχνες της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου, ένας από τους ιδρυτές του MDT, χορογράφος, χορευτής μπαλέτου, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ ΜΕ ΧΟΡΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΛΠΑΡΣΛΑΝ ΤΟΥΡΚΕΣ ΚΑΡΑΔΟΥΜΑΝ:

“Dream Road”, “Animal Farm”, “Woman of the Year”, “Moscow Nights”, “Grapes of Wrath”, “No Clouds in the Sky”, “Goya” (Όταν το μυαλό κοιμάται), “The Cherry Orchard” », «Όταν οι ξηροί καρποί και τα μυρμήγκια κάνουν φίλους», «Κέρατα και μπουκάλια», «Εραστές σε πολυθρόνες», «Νησί των σκλάβων», «Foot and Leg Factory».
Ο Γενικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Tamer Karadagli δήλωσε: «Με μεγάλη λύπη έμαθα την είδηση ​​του θανάτου του Alparslan Turkesh Karaduman». Ο Θεός να τον ελεήσει και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του και στον κόσμο της τέχνης μας».